CANDERDİNDEKİ PİRİNÇ PİLAVİ

CANDERDİNDEKİ PİRİNÇ PİLAVİ



Bir kilo pirinç. bir kilo patlıcan. bir kilo domates.bir kilo patlıcan.iki büyük baş sogan. bir baş sarımsak. karabiber pul biber. iki kaşık domates salçası.bir yemek kaşıgı biber salçası.soganları dograyıp sarımsaakları soyup soganlakarıştırıp yarım bardak zeytin yagını tencereye koyarak sogan sarımsagı ilave edelim.hafif sararınca soganlar sarımsaklar.tencereye ilave edelim.domatesleri dograyarak  hazırlayalım.soganlara domates salçasını biber salcasını kara biberi tuzunupul biberini karıstırarak ıkı dakıka  karıstıralım. diger tarafta patlıcanları kızartalım. tencere de hazırlanan harcın üzerine dometesi ilave edelım.beş dakıka pıssın.pırınçleri yıkayalım. tenceredeki harcımızı  geniş  bır kaba alalım.geniş tencereye aldıgımız harcın üzerine pirinçlerimizi dökelım.yayayalım.kızaran patlıcanları pirincin üzerine dizelım...kısık ateste dometes suyuyla   kısık ateste yemegimizi pişirelim.daha sonra süzme yogurtla  yer  sofrasın da yufka ekmekle  misafirlerimize ikram edelim. yemek acı diyen yemez se ben yerim.GELENEK GÖRENEK YEMEK KÜLTÜRÜ‎23.‎1.‎2018

GÜNEŞ: İLKELERİN AKIL DEMEKTİR.

GÜNEŞ: İLKELERİN AKIL DEMEKTİR. : NİCE YILLAR   GEÇSEDE  BİZLER  İLKELERİN DEN AYRILMAYACAGIZ. ÇÜNKÜ BİZE AKLIMIZI KULLANMAYI ÖGRETTİN.