YENİ YIL TATLISI

YEMEK KÜLTÜRÜMÜZ  YENİ YIL TATLISI
Her yeni yıl gelirken sokagımıza .caddemize,
şehrimize...
fıkır fıkır mahalle araları... 
dıdırlar var.Vırvırlar var. ileri geri dogmatik bilgiler ortalıkta uçuşurken sonbahar sarı yaprakları gibi ufalanıp yok oluyorlar.
yeni ılda  kış kabagı tatlısı yapmak var şimdi
bukadar  dedi kodu  yapanlara karşı
yen yıl tatlısı  yapalım yeni yıl tatlı mujdelerle gelsin bizllere
kş kabagını elma dilimleri şeklinde dograyalım. küçük bir kabak yeterliidir. bir kilo toz şeker ıkı limon.
kabakları  dograyıp  hazırladıktan sonra kirieçli suya kyarak  sertleşmesi için  iki üç saat bekletelim. sonra çıkarıp iyice yıkayalım. tencereye yerlestirelim. üzerine şekerini koyduktan sonra ıkı parmak üzerine çıkıncaya kadar suyunu  ilave edelim.ıkı taşım kaynayın  ca kabakların  pıştigine  bakalım.kaşık yanıyla kabaklar kırıllabılıyor sa limonunu sıkalım.soframıza servis yapalım. yanında bol cevizle ikram edelim.‎27.‎11.‎2017

GÜNEŞ: İLKELERİN AKIL DEMEKTİR.

GÜNEŞ: İLKELERİN AKIL DEMEKTİR. : NİCE YILLAR   GEÇSEDE  BİZLER  İLKELERİN DEN AYRILMAYACAGIZ. ÇÜNKÜ BİZE AKLIMIZI KULLANMAYI ÖGRETTİN.