YEMEK KÜLTÜRÜMÜZ YENİ YIL TATLISI
Her yeni yıl gelirken sokagımıza .caddemize,
şehrimize...
fıkır fıkır mahalle araları...
dıdırlar var.Vırvırlar var. ileri geri dogmatik bilgiler ortalıkta uçuşurken sonbahar sarı yaprakları gibi ufalanıp yok oluyorlar.
yeni ılda kış kabagı tatlısı yapmak var şimdi
bukadar dedi kodu yapanlara karşı
yen yıl tatlısı yapalım yeni yıl tatlı mujdelerle gelsin bizllere
kş kabagını elma dilimleri şeklinde dograyalım. küçük bir kabak yeterliidir. bir kilo toz şeker ıkı limon.
kabakları dograyıp hazırladıktan sonra kirieçli suya kyarak sertleşmesi için iki üç saat bekletelim. sonra çıkarıp iyice yıkayalım. tencereye yerlestirelim. üzerine şekerini koyduktan sonra ıkı parmak üzerine çıkıncaya kadar suyunu ilave edelim.ıkı taşım kaynayın ca kabakların pıştigine bakalım.kaşık yanıyla kabaklar kırıllabılıyor sa limonunu sıkalım.soframıza servis yapalım. yanında bol cevizle ikram edelim.27.11.2017
Her yeni yıl gelirken sokagımıza .caddemize,
şehrimize...
fıkır fıkır mahalle araları...
dıdırlar var.Vırvırlar var. ileri geri dogmatik bilgiler ortalıkta uçuşurken sonbahar sarı yaprakları gibi ufalanıp yok oluyorlar.
yeni ılda kış kabagı tatlısı yapmak var şimdi
bukadar dedi kodu yapanlara karşı
yen yıl tatlısı yapalım yeni yıl tatlı mujdelerle gelsin bizllere
kş kabagını elma dilimleri şeklinde dograyalım. küçük bir kabak yeterliidir. bir kilo toz şeker ıkı limon.
kabakları dograyıp hazırladıktan sonra kirieçli suya kyarak sertleşmesi için iki üç saat bekletelim. sonra çıkarıp iyice yıkayalım. tencereye yerlestirelim. üzerine şekerini koyduktan sonra ıkı parmak üzerine çıkıncaya kadar suyunu ilave edelim.ıkı taşım kaynayın ca kabakların pıştigine bakalım.kaşık yanıyla kabaklar kırıllabılıyor sa limonunu sıkalım.soframıza servis yapalım. yanında bol cevizle ikram edelim.27.11.2017