YEMEK KÜLTÜRÜ
Yöresel biitkilerin kendine özgü tat ve renkleri vardır. Urfa bölgesin de isot denilen özel hazırlanan pul biber lazettini saklı tutar.el yapımı olan pul biber özel işlemler den geçer.
meşagatli çalısma sonucu mutfaklara gırer.Biberin cinsi etli ve kabugu ince kırmızı biberdir.
Damlara serilen biber tarlalar dan toplanıp temizlik aşamaların dan geçer.
Satış aşaamasına geldigin de diger biberler den oldukça farklı fiatla satışa sunulur. tüketildigin de insan saglıgına dokunmadıgı kanıtlanmıştır.
acı olması tadına tat katmaktadır.acı biber yiyemeyen urfa biberini tüketebilmektedir
Yöresel biitkilerin kendine özgü tat ve renkleri vardır. Urfa bölgesin de isot denilen özel hazırlanan pul biber lazettini saklı tutar.el yapımı olan pul biber özel işlemler den geçer.
meşagatli çalısma sonucu mutfaklara gırer.Biberin cinsi etli ve kabugu ince kırmızı biberdir.
Damlara serilen biber tarlalar dan toplanıp temizlik aşamaların dan geçer.
Satış aşaamasına geldigin de diger biberler den oldukça farklı fiatla satışa sunulur. tüketildigin de insan saglıgına dokunmadıgı kanıtlanmıştır.
acı olması tadına tat katmaktadır.acı biber yiyemeyen urfa biberini tüketebilmektedir