Blog Listem

15 Kasım 2017 Çarşamba

YEMEK KÜLTÜRÜ konu biber


YEMEK KÜLTÜRÜ
Yöresel biitkilerin  kendine özgü tat  ve  renkleri vardır. Urfa bölgesin de isot denilen özel hazırlanan pul  biber lazettini  saklı tutar.el yapımı olan pul biber özel işlemler den geçer.
meşagatli çalısma  sonucu  mutfaklara gırer.Biberin cinsi etli ve kabugu ince  kırmızı biberdir.
Damlara serilen biber tarlalar dan toplanıp temizlik aşamaların dan geçer.
Satış aşaamasına geldigin de  diger biberler den oldukça farklı fiatla satışa sunulur. tüketildigin de insan saglıgına  dokunmadıgı kanıtlanmıştır.
acı olması  tadına  tat katmaktadır.acı biber yiyemeyen  urfa biberini tüketebilmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder