YEMEK KÜLTÜRÜ kadın saglıgı

YEMEK KÜLTÜRÜ
Yemek  yapmak  bir çok lezzeti bir araya getirip uyumlu tatları  denkleştirebilmektir.
Bulundugumuz yörede yetiştirilen .ya
da doganın bize sundugu  ot giller vaz geçilmez lezzetlerdir.
Yeşil soganın tepesi tohumluk olan yapragıyla hatay çökelegi katılarak yapılan serimsek,tadını unutamadıgım bir lezzettir.o çökelek .çok özeldir.mis gibi kekik kokar.meraalarda otlayan hayfanların sütüyle  yapılan çökelek   kendi yöresine aiittir.
dogadan uzaklasmadan  gıdamızı almalıyız. hazır tüketimler den biraz kaçınmalıyız.

Ben Bir TURKUM sesli siir.pps.mp4

YEMEK KÜLTÜRÜ

YEMEK KÜLTÜRÜ
Yemek  yapmak için mutlaka  pazara gitmemiz gerekir. en tazesinden  sebzeler alırız.pisirmek üzere hazırlıga başlarız.
bulundugumuz bölgeye göre  sebzeler  ve gıda  isim degışır ve çeşitliligi artar.
Büyük kentler de su teresini bulmak oldukça zordur. bulundugu iklim nemsiz ortam ve suyun  cagıl -cagıl aktıgı yerlerdir.
Bulgur pillav ının yanında oldukca  güzel gider. faydaları  sayılmaz.
dır. organlarımızın temizligi için  mükemmel bitkidir.

GÜNEŞ: İLKELERİN AKIL DEMEKTİR.

GÜNEŞ: İLKELERİN AKIL DEMEKTİR. : NİCE YILLAR   GEÇSEDE  BİZLER  İLKELERİN DEN AYRILMAYACAGIZ. ÇÜNKÜ BİZE AKLIMIZI KULLANMAYI ÖGRETTİN.