YEMEK KÜLTÜRÜ
Yemek yapmak bir çok lezzeti bir araya getirip uyumlu tatları denkleştirebilmektir.
Bulundugumuz yörede yetiştirilen .ya
da doganın bize sundugu ot giller vaz geçilmez lezzetlerdir.
Yeşil soganın tepesi tohumluk olan yapragıyla hatay çökelegi katılarak yapılan serimsek,tadını unutamadıgım bir lezzettir.o çökelek .çok özeldir.mis gibi kekik kokar.meraalarda otlayan hayfanların sütüyle yapılan çökelek kendi yöresine aiittir.
dogadan uzaklasmadan gıdamızı almalıyız. hazır tüketimler den biraz kaçınmalıyız.
Yemek yapmak bir çok lezzeti bir araya getirip uyumlu tatları denkleştirebilmektir.
Bulundugumuz yörede yetiştirilen .ya
da doganın bize sundugu ot giller vaz geçilmez lezzetlerdir.
Yeşil soganın tepesi tohumluk olan yapragıyla hatay çökelegi katılarak yapılan serimsek,tadını unutamadıgım bir lezzettir.o çökelek .çok özeldir.mis gibi kekik kokar.meraalarda otlayan hayfanların sütüyle yapılan çökelek kendi yöresine aiittir.
dogadan uzaklasmadan gıdamızı almalıyız. hazır tüketimler den biraz kaçınmalıyız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder