Bir kilo pirinç. bir kilo patlıcan. bir kilo domates.bir kilo patlıcan.iki büyük baş sogan. bir baş sarımsak. karabiber pul biber. iki kaşık domates salçası.bir yemek kaşıgı biber salçası.soganları dograyıp sarımsaakları soyup soganlakarıştırıp yarım bardak zeytin yagını tencereye koyarak sogan sarımsagı ilave edelim.hafif sararınca soganlar sarımsaklar.tencereye ilave edelim.domatesleri dograyarak hazırlayalım.soganlara domates salçasını biber salcasını kara biberi tuzunupul biberini karıstırarak ıkı dakıka karıstıralım. diger tarafta patlıcanları kızartalım. tencere de hazırlanan harcın üzerine dometesi ilave edelım.beş dakıka pıssın.pırınçleri yıkayalım. tenceredeki harcımızı geniş bır kaba alalım.geniş tencereye aldıgımız harcın üzerine pirinçlerimizi dökelım.yayayalım.kızaran patlıcanları pirincin üzerine dizelım...kısık ateste dometes suyuyla kısık ateste yemegimizi pişirelim.daha sonra süzme yogurtla yer sofrasın da yufka ekmekle misafirlerimize ikram edelim. yemek acı diyen yemez se ben yerim.GELENEK GÖRENEK YEMEK KÜLTÜRÜ23.1.2018
Blog Listem
23 Ocak 2018 Salı
CANDERDİNDEKİ PİRİNÇ PİLAVİ
Bir kilo pirinç. bir kilo patlıcan. bir kilo domates.bir kilo patlıcan.iki büyük baş sogan. bir baş sarımsak. karabiber pul biber. iki kaşık domates salçası.bir yemek kaşıgı biber salçası.soganları dograyıp sarımsaakları soyup soganlakarıştırıp yarım bardak zeytin yagını tencereye koyarak sogan sarımsagı ilave edelim.hafif sararınca soganlar sarımsaklar.tencereye ilave edelim.domatesleri dograyarak hazırlayalım.soganlara domates salçasını biber salcasını kara biberi tuzunupul biberini karıstırarak ıkı dakıka karıstıralım. diger tarafta patlıcanları kızartalım. tencere de hazırlanan harcın üzerine dometesi ilave edelım.beş dakıka pıssın.pırınçleri yıkayalım. tenceredeki harcımızı geniş bır kaba alalım.geniş tencereye aldıgımız harcın üzerine pirinçlerimizi dökelım.yayayalım.kızaran patlıcanları pirincin üzerine dizelım...kısık ateste dometes suyuyla kısık ateste yemegimizi pişirelim.daha sonra süzme yogurtla yer sofrasın da yufka ekmekle misafirlerimize ikram edelim. yemek acı diyen yemez se ben yerim.GELENEK GÖRENEK YEMEK KÜLTÜRÜ23.1.2018
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder